(sorry za marną jakość - zdjęcie wykonane telefonem komórkowym w słabym oświetleniu)
Wykonuje się ją bardzo szybko, nie jest to czasochłonny przepis i nie wymaga wysiłku. Dlatego polecam. Prawdziwe mięso, prawdziwy smak.
***
Update 2015.02.03:
Na prawej kiełbasie widać ciemną plamę - to eksperymentalnie włożona śliwka, a właściwie śliwki.
Dziecko uwielbia tą kiełbasę, więc zrobiliśmy ją kolejny raz. Zmodyfikowałem tylko przepis tak, że na 24 godziny do lodówki wkładam mięso wymieszane z solą peklową, przyprawami i wodą(po 1/3 szklanki na każdą porcję mięsa). Dodałem też więcej czosnku i nie żałowałem przypraw. Dobra kiełbasa to kiełbasa dobrze przyprawiona.
Na końcach osłonek należy zostawić po około 3-4cm końcówek - już po zawiązaniu, tak aby sznurek sie nie zsunął. Należy przyłożyć sie do napełniania i kontrolować czy nie zostały bąble powietrza (widać je przez osłonkę). Osłonki, zgodnie z instrukcją do nich dołączoną, moczyłem 15 minut w letniej wodzie z solą.
***
Więcej na:
Update: 2015.02.03
Create: 2014.01.05
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuń